Під КМДА вже тітушки, бюджетники і Беркут

Понеділок, 19 серпня 2013, 08:16

У понеділок за більше ніж за дві години до початку засідання Київради, перед будівлею збираються бюджетники.

Про це у своєму Твіттері повідомляє журналіст Андрій Баштовий.

"Вхід до КМДА вже перекрили металевою огорожею. Міліція посилено охороняє будівлю. Біля входу до Київради чергують 11 автобусів міліції, автозак і півсотні "людей спортивної зовнішності У дворі Київради теж кілька автобусів з Беркутом", - написав він.

"Всі арки навколо Київради перекриті міліцією і Тітушками. Задній вхід до двору Київрада заблоковано гопніками і міліцією. Ворота закриті. Не пустили навіть Голубченка", - також написав Баштовий.

"Гопнік сказав, що стояти вони мають десь до 15.00", - додав журналіст.

Вхід до КМДА перекрито. Фото Андрія Баштового 
Фото Наступ
Фото Наступ
Фото Наступ
Фото Наступ

"Бюджетників нагнали вже близько 2 тисяч і будуть ще. У влади чисельна перевага. Врубили радянську "естраду" для вчителів і медиків", - додав журналіст.

Станом на 8:35 представник профспілок через гучномовець виступає перед бюджетниками.

"Зараз наш мітинг намагаються зірвати провокатори, які навіть не знають, чого тут стоять. Але соціальні працівники мають право отримати свої надбавки по 200-300 гривень. Це в депутатів зарплати по кілька тисяч, а для нас це великі гроші. Хай депутати хоч день попрацюють з дітьми у школі, або проведуть операцію", - розповідає чоловік.

 

Зі слів людей, які стоять на мітингу, вони будуть там допоки не буде ухвалено рішення, принаймні про це їм сказали організатори. За словами одної з виховательок, з дитсадків відправили вихователів, які працюють на другій зміні, а також нянечок та прачок.

Під КМДА. Фото Тетяни Ніколаєнко, УП 
Бюджетники збираються під метро Хрещатик. Фото Тетяни Ніколаєнко
Бюджетники збираються під метро Хрещатик. Фото Тетяни Ніколаєнко

Як відомо, на 19 серпня призначено позачергову сесію Київради. Опозиція заявляє, що повноваження цієї ради спливли ще 2 червня, а тому вона є нелегітимною.

Протягом останніх кількох тижнів київська влада заявляла, що саме через блокування опозицією засідання Київради бюджетники не отримують кошти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування