Герега впевнена, що вона діє в правовому полі

Понеділок, 19 серпня 2013, 08:57

Заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега впевнена, що скликаючи позачергове засідання Київради, вона діяла у правовому полі.

Про це вона повідомила журналістам, передає прес-слжуба Київради.

За словами Гереги, скликаючи засідання, вона керувалась законами України про статус депутатів місцевих рад та місцеве самоврядування та послалась на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав законність роботи Київради.

Вона наголосила, що Київрада діє у правовому полі і працюватиме до того моменту, поки не буде обраний новий депутатський склад. 

"Не Київрада призначає вибори, але Київрада відповідає за життєдіяльність міста. Призначати дату виборів – це завдання парламенту, завдання Київради - забезпечити функціонування та розвиток столиці" - сказала вона.

Вона зазначила, що до секретаріату Київради надійшли тисячі звернень від бюджетних організацій, профспілок, громадських організацій міста з вимогою провести сесію.

"Сьогодні під стіни Київради прийшли тисячі лікарів, вчителів, робітників соціальної сфери. Ці люди хочуть отримати гроші, на які по праву заслуговують. Чи маємо ми право позбавляти їх муніципальних надбавок в угоду окремим політичним силам?", - сказала Герега. 

У порядок денного пленарного засідання 19 серпня включено п’ять проектів рішень щодо програми економічного і соціального розвитку Києва на 2013 рік, внесення змін до бюджету Києва на 2013 рік.

Від програми розвитку залежить виділення грошей, зокрема, на будівництво Подільського мостового переходу – 57, 5 млн. грн., спорудження ліній метрополітену на ж/м Теремки-2 та ж/м Троєщина – 2,4 млн. грн., реконструкцію Поштової площі – 50 млн. грн. тощо.

Крім того, за її словами, мають бути розглянуті питання змін до  рішення про утворення виконавчого органу Київради.

Крім того, має бути розглянуто звернення Київської міської ради до Верховної Ради про призначення перевиборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування