Курченко купив "Брокбізнесбанк" у братів Буряків

Понеділок, 19 серпня 2013, 17:06

Мажоритарні акціонери Брокбізнесбанку Олександр і Сергій Буряки продали велику частину своїх акцій, в результаті чого частка кожного з них знизилася до рівня менше 10% статутного капіталу банку.

Про це банк повідомив у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, передає "УНІАН".

Згідно з повідомленням, в результаті продажу пакету акцій банку на вторинному ринку частка однієї фізичної особи знизилася до 9,3961% з 50,5699%, другої - до 9,3962% з 48,2497%.

За інформацією на сайті банку, раніше такою часткою в капіталі банку володіли Олександр і Сергій Буряки відповідно. Інформація про покупця акцій банку не повідомляється.

Нагадаємо, в травні 2013 року Брокбізнесбанк був виставлений на продаж.

Як повідомлялося, в липні група компаній "СЄПЕК" розпочала входження в акціонерний капітал Брокбізнесбанку: за неофіційними даними, власники Брокбізнесбанку підписали угоду про продаж 80% кредитно-фінансової установи.

Брокбізнесбанк заснований у 1991 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2013 року Брокбізнесбанк посідав 17-е місце за розміром загальних активів (17,4 млрд грн) серед 175 українських банків.

До групи "СЄПЕК" входять трейдингові компанії, Одеський НПЗ, мережі АЗС і АГЗС в Україні та Європі, логістичні підприємства. Основний бенефіціар "СЄПЕК" - голова її наглядової ради Сергій Курченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування