У транспортному виші незаконно стягували гроші зі студентів

Понеділок, 19 серпня 2013, 20:17

В Національному транспортному університеті з випускників незаконно стягували кошти за друк дипломів.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба прокуратури Голосіївського району міста Києва.

"Перевіркою, проведеною прокуратурою Голосіївського району столиці, встановлено, що за кошти цьогорічних випускників Національного транспортного університету були виготовлені 179 атестатів про отримання ними повної загальної освіти та 230 дипломів про вищу освіту", - йдеться у повідомленні.

"Згідно із законодавством документи про освіту державного зразка для випускників, котрі навчаються за державним замовленням, повинні виготовлятися за рахунок державного бюджету", - нагадали в прокуратурі.

Проте, як з’ясувалося в ході прокурорської перевірки, перед видачею атестатів та дипломів "Київського транспортно-економічного коледжу" НТУ "кошти за виготовлення вказаних документів незаконно стягувалися з випускників та в подальшому перераховувались на рахунок університету".

За результатами перевірки прокуратурою Голосіївського району внесено подання ректору Національного транспортного університету з вимогою повернути випускникам незаконно стягнутих понад 15 тисяч гривень та притягнути до дисциплінарної відповідальності осіб, які допустили порушення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування