Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пакистані заарештовані вбивці українських альпіністів?

Вівторок, 20 серпня 2013, 12:11

Правоохоронні органи Пакистану заарештували в північній області Гілгіт-Балтистан понад 20 людей, причетних до вбивства 10 альпіністів, серед яких були українці.

Про це повідомляє РІА Новини, посилаючись на заяву суперінтенданта поліції округу Діамер Мухаммада Навіда.

"Ми заарештували понад 20 осіб, причетних до вбивств місцевих жителів і іноземців. Ми після тривалих пошуків виявили місця, де ховалися терористи, які вбивали співробітників силових структур, іноземних туристів і скоїли вбивство (шиїтів) на релігійному ґрунті на Каракорамському шосе", - заявив Навід.

В операції з пошуку екстремістів брали участь військові, поліція та інші правоохоронні структури, зазначив Навід.

Він не повідомив додаткові деталі в силу "особливої ​​делікатності" інформації.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що причетність затриманої в Пакистані групи осіб до загибелі українських альпіністів поки не підтверджена.

"За інформацією українського посольства в Пакистані, регіональна поліція повідомила про затримання групи осіб, підозрюваних у причетності до ряду терористичних актів і вбивств", - повідомив він "Інтерфакс-Україна".

Перебийніс додав, що окрім інформації регіональної поліції, ніяких офіційних повідомлень від центральних органів Пакистану з цього приводу українська сторона ще не отримувала.

Як відомо, трагедія сталася на гірському курорті Фейрі-Мідоуз в ніч на 23 червня. Від 10 до 12 озброєних осіб у формі працівників правоохоронних органів напали на наметовий табір біля гори Нанга Парбат і розстріляли 10 альпіністів і їх пакистанського гіда.

За даними влади, загинули двоє словаків, три українці, два громадянина КНР, один непалець, громадянин Литви і американець. Одному китайцю вдалося врятуватися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...