Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Лісогора таки завели справу за викрадення людини

Вівторок, 20 серпня 2013, 13:16

Чемпіон світу з плавання Олег Лісогор підтвердив порушення проти нього в Ліберії кримінальної справи за підозрою в насильницькому утриманні людини, повідомляють в МЗС.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Відбулась додаткова розмова представника посольства з Лісогором, який на сьогоднішній день підтвердив факт порушення проти нього місцевими компетентними органами кримінальної справи за підозрою в утриманні громадянина України у Монровії", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок у Києві.

Представник МЗС розповів, що судові слухання по суті почнуться наступного тижня.

Сам Лісогор повідомив, що забезпечений адвокатом, і спростовує висунуті проти нього звинувачення, які базуються на інформації українця Івана Сліпченка.

"Наразі Лісогор перебуває у своєму приміщенні в Ліберії", - повідомив Перебийніс, посилаючись на інформацію спортсмена.

Він також повідомив, що за попередньою інформацією, громадянин Сліпченко затримувався місцевою поліцією у зв'язку з підозрами у фінансових махінаціях і після звільнення висловив бажання залишитися в Ліберії і знайти собі іншу роботу.

У МЗС уточнили, що вся ця інформація - від самого Лісогора, а офіційного підтвердження поки що немає.

"Наше дипустанови в Сенегалі відправило ноту ліберійській стороні з проханням оперативно поінформувати з приводу цього питання", - додав Перебийніс.

Раніше на сайті ліберійської газети Heritage з'явилася інформація, що два громадянина України, в тому числі чемпіон світу з плавання Лісогор, затримані ліберійською національною поліцією за звинуваченням у викраденні та тривалому утриманні людини, також громадянина України.

Як наголошується в повідомленні, Лісогор діяв спільно зі своїм бізнес-партнером Миколою Чернишовим, а викрадений ними Сліпченко працював в одному з казино Монровії на запрошення.

За даними видання, обвинувачені викрали Сліпченка і утримували його в одній з квартир під замком протягом 9 днів після того, як дізналися, що той був пов'язаний в Україні з злочинними колами, і мали намір вислати його на батьківщину.

У понеділок в МЗС повідомили, що Лісогор спростовує цю інформацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...