Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США: торгові суперечки із Росією треба вирішувати в СОТ

Вівторок, 20 серпня 2013, 13:45

Торговельна суперечка, що виникла між Україною і Росією, має вирішуватися згідно з вимогами Світової організації торгівлі.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в інтерв’ю "Радіо "Свобода".

"Сполучені Штати дуже ретельно спостерігають за розвитком ситуації. Ці питання мають вирішувати згідно з вимогами СОТ, які Росія має щодо України і навпаки", – сказав посол.

На запитання, чи більше в "торговельній війні" між Києвом і Москвою політики, чи економіки, Пайєтт заявив, що "занадто рано казати". 

"Але знову таки, з перспективи США, важлива річ тут економіка. Росія пов’язана своїми зобов’язаннями перед СОТ, це економічне питання. Стимули для України у перспективі рухатися ближче до Європи –  економічні. Це визначатиме відносини у перспективі", – сказав посол США.

Пайєтт також наголосив "на дуже високому пріоритеті США щодо підтримки європейського вибору України". 

"Ми віримо, що в перспективі економічні інтереси України, інтереси українського народу найкраще задовольнить угода про асоціацію з ЄС, включно з угодою про поглиблену і всеосяжну вільну торгівлю. Дуже важливо розуміти, що ця угода між Україною і Європою жодним чином не відвертає Україну від дуже важливих економічних, історичних, культурних відносин з Росією", – наголосив посол.

Він додав, що вільна торгівля з Європою не зменшить свободи України підтримувати глибокі і важливі відносини з Росією і, безперечно, не поставить під удар економічні й ділові відносини Україною з Росією.

"Але в перспективі ми думаємо, що правильна відповідь для України це рухатися ближче до інституційних відносин з Європою. Це сприятиме економічному зростанню, створенню робочих місць, допоможе створити міцну основу для демократії, яку сподівається збудувати український народ", – підсумував посол США в Україні.

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...