Захист: Вищий спецсуд зірвав строки з рішенням за заявою Тимошенко

Вівторок, 20 серпня 2013, 18:42

Вищий спецсуд затягує ухвалення рішення про передачу або непередачу до Верховного суду заяви екс-прем'єра Юлії Тимошенко на перегляд вироку по "газовій справі".

Про це заявив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк.

"Станом на сьогоднішній ранок, за інформацією, яку мені дали телефоном у Вищому спецсуді, ця справа знаходиться на розгляді у судді, що в принципі неправильно і незаконно", - упевнений адвокат.

"За всіма підрахунками захисту на сьогоднішній день вже має бути прийняте рішення допускати чи не допускати (заяву Тимошенко - ІФ) до розгляду (Верховним судом - ІФ). Інакше як затягуванням часу я це пояснити не можу", - сказав Плахотнюк.

За його словами, у понеділок, 19 серпня, закінчився термін, протягом якого Вищий спецсуд мав прийняти рішення про долю заяви Тимошенко.

"Навіть з урахуванням тих трьох днів, які пішли у нас на усунення так званих недоліків, вже мусило бути рішення. Вчора був останній день, сьогодні мало б бути рішення про допуск, або відмову в допуску, але це рішення не прийнято", - сказав Плахотнюк.

Він додав, що захист Тимошенко подав до ВССУ клопотання, в якому вказала на те, що термін розгляду заяви закінчився, і попросила письмово проінформувати про рішення прийняте, за заявою екс-прем'єра.

Плахотнюк не виключив також, що письмова відповідь буде відрізнятися від усної.

"Якщо врахувати попередню постанову суду про усунення недоліків, коли 6 серпня вранці мені в телефонному режимі в інформаційному центрі говорили те ж саме, що і зараз, що знаходиться на вивченні у судді, хоча, якщо вірити документам - ще 5 серпня було винесено цю постанову . Тож не виключено, що з'явиться якийсь документ вчорашнім числом про щось інше ", - сказав Плахотнюк.

Як повідомлялося, 1 серпня захист Тимошенко подав до Верховного суду через Вищий спецсуд заяву з вимогою переглянути і скасувати вирок щодо "газової справи" і відпустити екс-прем'єра на свободу.

Підставою для такого звернення стало набрання чинності 31 липня рішення ЄСПЛ у справі "Тимошенко проти України", в якому було встановлено низку порушень при арешті екс-прем'єра в рамках розгляду "газової справи".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування