Посол США: Я був вражений, як українська влада підходить до угоди з ЄС

Вівторок, 20 серпня 2013, 21:45

Посол США Джеффрі Пайєтт упевнений, що Україна має високі шанси підписати угоду про Асоціацію з ЄС у листопаді.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Абсолютно. Думаю, Україна має дуже гарні шанси. Я говорю це, базуючись на тому, що я чув від української влади та європейської сторони. Всі хочуть зробити цю роботу", - наголосив він.

"Але є також важливі рішення, які українська влада має ухвалити. Ми дуже сподіваємося, що президент Янукович та його радники зможуть працювати з Коксом і Кваснєвським та іншими представниками європейської спільноти задля руху вперед. Ми віримо, що Європа тримає відкритими двері для України, і сподіваємося, що українська влада увійде у ці двері", - зазначив Пайєтт.

"Я був вражений, спілкуючись з людьми в уряді і за його межами після приїзду до Києва, з якою серйозністю українська влада підходить до укладення угоди про асоціацію у листопаді, зосереджуючись на різних кроках для того, щоб задовольнити стандарти Європи", - додав посол.

Серед стандартів він назвав питання вибіркового правосуддя, питання Тимошенко.

"Специфіка – це складне правове питання. Українська влада, працюючи з Коксом та Квасневським і європейськими урядами, має знайти цей шлях, і не моя справа тут визначати, яким він має бути, але це дуже важливо. Цим стурбована не тільки Європа, не тільки Європейський суд із прав людини, який у травні вирішив, що арешт Тимошенко незаконний, – цим також стурбований уряд США", - зазначив він.

"Ми не раз висловлювали свою оцінку з цього приводу …Але гарна новина полягає в тому, що влада дуже зосереджена на тому, щоб досягнути цю мету", - додав посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування