Радник Путіна запевняє, що "стратегія Медведчука" - просто один із папірців

Середа, 21 серпня 2013, 08:57

Стратегії Росії щодо недопущення підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС не існує, це просто один з документів.

Про це заявив радник президента Росії, що відповідає за євразійську економічну інтеграцію, Сергій Глазьєв в інтерв'ю газеті "Вести".

Раніше "Дзеркало тижня. Україна" оприлюднило документ про нову стратегію Росії з недопущення підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, який, за даними видання, розробили радник президента Росії Сергій Глазьєв та екс-керівник адміністрації президента України часів Леоніда Кучми Віктор Медведчук.

За даними видання, Росія вирішила застосувати економічні важелі впливу на Україну після того як отримала інформацію про те, що ув’язнення Юлії Тимошенко в очах Німеччини більше не є нездоланною завадою для підписання угоди про асоціацію Україна - ЄС.

"Це не документ. Я, як радник президента Россі можу вам сказати, що такого документа немає. Це папір, який не має офіційного статусу, по ньому не були дані ніякі доручення. Таких текстів, які були опубліковані, ми в адміністрації президента Росії отримуємо десятки на місяць від українських та російських авторів. Це один з таких текстів", - зазначив Глазьєв.

"Ми просто завалені паперами такого роду. Це приватна думка деяких експертів, яка була надіслана з України, на мою роки два тому. І її навіщось зараз витягли на світ"? - уточнив радник президента Росії.

Він також заявив, що Росія минулого тижня проводила "профілактичні заходи" з метою "перевірки готовності митного адміністрування до фільтрації вантажів, що надходять з української території з метою відсікання українських від неукраїнських".

"У зв'язку з тим, що в листопаді очікується підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, де передбачається встановлення Україною режиму вільної торгівлі з ЄС, виникають ризики безмитного ввезення до нас європейських товарів під виглядом українських. І не тільки європейських - адже Євросоюз має преференційні торговельні режими з більшою кількістю країн, включаючи Туреччину", - зазначив радник президента.

"Треба розуміти, що випадку, якщо Україна дійсно увійде в асоціацію з ЄС і працюватиме за митними правилами і за правилами походження товарів ЄС, а не за нашими загальними правилами, митний кодекс митного союзу буде застосовуватися виходячи з максимального ризику реімпорту неукраїнських товарів на нашу територію", - додав Глазьєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування