Луценко: Краще гей-паради раз на рік, ніж щодня чекати російські танки

Середа, 21 серпня 2013, 13:17

Юрій Луценко виступає за асоціацію України з Європейським Союзом і проти вступу до Митного Союзу з Росією, Білоруссю й Казахстаном.

Про це він заявив у виступі на Х Світовому конгресі українців у Львові, текст якого опубліковано на "Українській правді".

"Чесно кажучи, після всіх воєн, голодоморів та репресій Кремлю треба не нові Союзи пропонувати, а каятися та вчити китайську мову", - вважає екс-міністр внутрішніх справ.

"Навіть якби в Москві випускали автомобілі кращі, ніж у Мюнхені, якби дороги в Пермі були кращими, ніж у Ліоні, якби надої молока в Саратові були вищими, ніж під Амстердамом, якби пенсії та зарплати в Рязані були вищими за празькі, все одно досвід переполовинення українського народу в ході радянського експерименту волає до нас: геть від Москви!", - заявив Луценко.

На його переконання, "євроінтеграція – питання не вибору між двома союзами, це вибір між минулим і майбутнім".

"Для кожного думаючого про комфортну державу українця має стати аксіомою: результат саміту у Вільнюсі – понад усе!", - стверджує Луценко.

За словами політика, для противників чинної влади євроінтеграційний процес – "це юридичний стоп-кран для Російської імперії та перехід до правового характеру держави з гарантіями прав людини і нації", а для президента Віктора Януковича – "це дах для сімейного бізнесу від апетитів Кремля".

Луценко переконаний, що "український патріот і межигірський гангстер" мусять порозумітися в умовах, коли "Кремль веде неприховану холодну війну з метою змусити Україну до імперського ярма".

Відтак, вважає Луценко, треба:

 - визнати факт втручання Російської Федерації в суверенітет України;

 - звернутися до Світової організації торгівлі зі скаргою на економічний тиск РФ;

- попередити РФ про ймовірні проблеми з транзитом російського газу;

- відновити жорсткий моніторинг виконання міжнародних угод по Чорноморському Флоту РФ;

 - прийняти решту потрібних для євроінтеграції законів.

"Краще дозволити раз в рік гейпаради, ніж щодня чекати російських танків, як у Грузії 2008 року", - вважає екс-міністр.

Він пропонує викласти чіткий календарний план реформ на основі "декомунізації свідомості", деолігархізації політики та декриміналізації економіки.

"Єдиний кандидат - єдина команда - програма євроремонту - це алгоритм перемоги нової України", - впевнений Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування