Чечетов: ПР не проголосує за скасування євроінтеграції

Середа, 21 серпня 2013, 21:14

Законопроект нардепа від Партії регіонів Вадима Колесніченка, яким пропонується скасувати пункт про євроінтеграцію, навряд чи підтримає фракція ПР.

Про це заявив регіонал Михайло Чечетов в коментарі Сегодня.

"Це особиста позиція депутата. Фракція поки не розглядала законопроект, і, швидше за все, його не підтримає, бо він не збігається із зовнішньополітичною лінією президента і уряду", - заявив він.

У той же час ідею Колесніченка про необхідність провести референдум з питання асоціації з Євросоюзом Чечетов вважає логічною.

"Необхідно визнати, що з юридичної точки зору позиція Колесніченка невразлива, оскільки він апелює до волі народу у ключовому для країни питанні. Будь-яка інтеграція вимагає від країни пожертвувати частиною суверенітету, і народ має визначати сам, кому він готовий віддати цю частину суверенітету або не віддавати її взагалі ", - сказав депутат.

Раніше Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який викреслює згадку про євроінтеграцію з двох законів - "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" та "Про основи національної безпеки". На думку Колесніченка, питання про будь-яку інтеграцію має вирішувати народ.

Крім того, Колесніченко пропонує парламенту закріпити в якості одного з основних принципів зовнішньої політики України забезпечення стратегічного партнерства з Митним союзом Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News