Бельгійська газета: Залякування Кремля віддалить Київ від Москви

П'ятниця, 23 серпня 2013, 09:33

Бельгійський щоденник La Libre Belgique пише про "радянську зарозумілість" президента Росії Володимира Путіна в його ставленні до України.

На відміну від Бориса Єльцина, він так і не змирився з розпадом Радянського Союзу і, по суті, не перестав намагатися відновити його по шматочках, що Україна відчуває за низкою газових воєн чи прикордонних суперечок, передає "Радіо Свобода" думку видання.

Зараз українці і росіяни знову протистоять одне одному після того, як Москва вирішила посилити митний контроль за українськими товарами "з таким надміром бюрократичної запопадливості, що це по суті паралізувало експорт Києва до його другого найбільшого зовнішнього ринку", нагадує газета.

У редакційній статті наголошено, що Україна нині – незалежна держава, яка обрала скорочення своєї економічної залежності від Росії й розвиває торгівлю з ЄС, наразі найбільшим своїм торговельним партнером.

"Залякування, інструмент давніх віків, до якого вдається Кремль, не може врешті мати інших наслідків, ніж віддалити Київ від Москви", мовиться у статті.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін попередив 22 серпня, що країни Митного Союзу введуть захисні заходи для свого ринку, якщо Україна піде на лібералізацію митного режиму з Євросоюзом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News