Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Названа причина аварії на заводі Фірташа

П'ятниця, 23 серпня 2013, 13:23

Головною причиною аварії на заводі корпорації "Стирол" у Горлівці Донецької області став незадовільний технічний стан аміакопроводу.

Про це повідомив начальник теруправління Держгірпромнагляду в Донецькій області В'ячеслав Король, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після лабораторних досліджень виявилося: в місці розриву 0,6 мм всього товщина стінки вийшла. А повинна бути - 4 мм ... Тобто це корозійне", - заявив Король.

За його даними, аварійному аміакопроводу 29 років, правила його перевірки були розроблені ще в 1969 році.

Вони включали в себе точкову перевірку аміакопроводу раз на 4 роки.

Крім того, за даними начальника теруправління Держгірпромнагляду, проблемою стало те, що компенсатори, які за правилами повинні були знаходитися в аміакопроводі, були розташовані за засувками.

"Правилами сказано: у аміакопроводі повинні бути компенсатори. А компенсатори - вони існують, але вони за засувками. Аміак підперли двома засувками просто з одного і з іншого боку. А аміак має при температурі велике розширення", - сказав Король.

За його словами, експертна комісія рекомендувала притягнути до відповідальності 14 працівників підприємства, з них 5 - в основному, керівництво цеху, де сталася аварія - усунути від займаних посад.

Також Держгірпромнагляд рекомендував концерну "Стирол" протягом найближчих трьох місяців провести ультразвукової аналіз всіх труб на підприємстві.

Як відомо, в результаті аварії на виробництві загинуло 5 осіб та 20 постраждали і госпіталізовані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: