Стадіон "Металіст" продали. Не зізнаються, що Курченку?

Вівторок, 27 серпня 2013, 12:05

У конкурсі з продажу цілісного майнового комплексу КП "Обласний спортивний комплекс "Металіст" переміг єдиний його учасник - ТОВ "СК "Металіст".

За відповідне рішення члени конкурсної комісії Харківської облради проголосували одноголосно, передає "Інтерфакс-Україна".

ТОВ "СК "Металіст" запропонував ціну 674 мільйонів 522 тисяч гривень, з урахуванням ПДВ, що на 84 гривні більше стартової.

Члени конкурсної комісії також рекомендували главі Харківської облради Сергію Чернову винести результати конкурсу на затвердження сесії, "враховуючи важливість фінансової складової для соціально-економічного розвитку області".

Як повідомив начальник управління комунального майна Харківської облради Анатолій Поливанний, статутний фонд фірми-переможця становить 700 мільйонів гривень. Види діяльності є профільними.

Зареєстровано ТОВ "СК "Металіст" у травні 2013 року за адресою: м. Харків, вул. Плеханівська, 65 (за тією ж адресою знаходиться і стадіон "Металіст").

За умовами конкурсу протягом 3 робочих днів з дня нотаріального засвідчення договору купівлі-продажу фірма-переможець повинна внести ПДВ, а протягом 30 календарних днів - сплатити ціну продажу з урахуванням ПДВ.

Як йдеться із бізнес-плану, озвученого на засіданні комісії економістом ТОВ "СК "Металіст" Олександром Рогачевським, передбачувані витрати на утримання стадіону складають близько 15,5 мільйона гривень щорічно, а доходи - 15,9 мільйонів гривень. Окупити кошти, вкладені в купівлю стадіону, передбачається за 20 років.

Поливанний відмовився відповідати, чи пов'язано ТОВ "СК "Металіст" з президентом ФК "Металіст" Сергієм Курченко або його групою ВЕТЕК.

"Покупець не відноситься до комунальної форми власності і без його згоди я не маю права надавати будь-яку інформацію", - сказав Поливанний.

У грудні 2012 року група компаній "Газ України" (після проведення ребрендингу - ВЕТЕК) досягла домовленостей з придбання ФК "Металіст" у бізнесмена Олександра Ярославського, який склав з себе повноваження президента клубу.

Новим президентом був обраний Курченко, який вважається основним акціонером ВЕТЕК.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News