Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура перевіряє, чи законно мажор, який вчинив ДТП, лежить у лікарні

Вівторок, 27 серпня 2013, 15:17

Прокуратура міста Хмельницького з’ясовує законність перебування у лікарні підозрюваного у скоєнні смертельного ДТП.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Прокуратура міста Хмельницького з’ясовує "законність перебування на стаціонарному лікуванні підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та заборони медичного працівника проводити з ним відповідні слідчі дії".

"Водієві автомобіля, котрий 20.08.2013 року здійснив наїзд на пішохода, внаслідок чого той помер на місці дорожньо-транспортної пригоди, у вівторок повідомлено про підозру у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення", - уточнили у відомстві.

Вирішується питання про застосування до нього запобіжного заходу – тримання під вартою.

Між тим, вранці у вівторок 150 людей провели акцію протесту біля прокуратури Хмельницького з вимогою об'єктивно розслідувати ДТП, що сталася з вини Дмитра Червонюка, повідомляють "Українські новини".

О 10:00 біля прокуратури зібралися родичі й друзі загиблого 26-річного жителя Хмельницького Олега Крушельницького, а також представники громадськості й політичних партій. Мітингувальники тримали плакати з написами "Не вимірюється людське життя валізами із грошима" і "Мажори-пацюки, постаньте перед законом".

Також вони скандували: "Депутатського сина у в'язницю" і "Убивцю за ґрати".

Зі слів брата загиблого Богдана Крушельницького, ні його, ні батьків дотепер ніхто не викликав для дачі показань.

"На мою думку, розслідування справи затягується будь-якими способами. Зараз хлопець, що на пішохідному переході збив на смерть мого брата, перебуває в обласній лікарні. Ми знаємо, що лікарі хочуть приписати йому серцево-судинну хворобу, щоб він міг уникнути покарання", - каже Крушельницький.

До учасників акції протесту вийшли прокурор міста Олександр Мартинюк і начальник Хмельницького міського відділу міліції Василь Птащук.

Зі слів останнього, експертиза підтвердила, що 20 серпня 19-річний водій позашляховика Toyota RAV4 перебував у стані алкогольного сп'яніння, коли на нерегульованому пішохідному переході збив чоловіка.

"Проведено кілька слідчих експертиз. Є докази, що ДТП скоїв саме Дмитро Червонюк. Він перетнув подвійну суцільну лінію на проїзній частині, не зупинився перед нерегульованим пішохідним переходом і збив пішохода, який на місці події помер від отриманих травм, - це є підставою для того, щоб оголосити Дмитру Червонюку підозру", - заявив Мартинюк.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 19-річний син депутата Хмельницької облради Галини Червонюк Дмитро, який був учасником смертельного ДТП, опинився у неврологічному відділенні Хмельницької обллікарні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...