Паркувальники просять Януковича зупинити "рейдерів" із прокуратури

Вівторок, 27 серпня 2013, 16:30

Столичні паркувальники провели акцію поблизу Адміністрації президента, вимагаючи захистити їх від дій органів прокуратури.

Вони закликали захистити автостоянки "від бєспрєдєла прокурорів".

"Із допомогою прокуратури Києва захоплюють стоянки по всьому місту. Тобто рейдерськи захоплюються бізнес у людей", - заявив один із учасників акції.

Також підприємці столиці пікетували Генеральну прокуратуру, вимагаючи припинити спроби рейдерських захоплень автостоянок, передає "Радіо Свобода".

Організатори акції заявляють, що переділ цього бізнесу здійснюється "в інтересах людей, наближених до Генеральної прокуратури України", а здійснюють цей "задум" посадові особи КП "Київтранспарксервіс".

Передбачається, що шляхом розірвання угод з підприємцями через суд десятки майданчиків з автостоянками можуть перетворитися на будівельні майданчики, заявляють мітингувальники.

"Взагалі фігурує список з 200 паркувальних майданчиків по місту Києву. 70 позовів – це тільки перша партія, яка пішла в суд. Якщо на момент перевірки було там на 10, на 20, на 5 машин більше, ніж в договорі – все, розривай договір", - заявив підприємець Василь Горлач.

"Не можна було таке порушення натягнути – вони придумують, що на паркувальному майданчику відбувається складування будівельних матеріалів", - додав він.

Водночас керівник управління прокуратури Києва Назар Костантинов, посилаючись на результати перевірок, наголосив, що в Києві близько 60 парковок працюють із грубими порушеннями.

За його словами, підприємці не додали до бюджету близько 17 мільйонів гривень.

"Перевірка була проведена прокуратурою міста Києва із залученням державної фінансової інспекції у Києві. Як встановлено перевіркою, договори, укладені щодо облаштування автостоянок на території Києва, в деяких випадках укладені з порушенням закону", - заявив Константинов.

"Чому? Тому що суб’єкти господарювання з комунальним підприємством укладають договори на кількість машиномісць, яка набагато менша, ніж та, яка фактично використовується", - додав він.

За словами Константинова, провели перевірку близько 60 стоянок.

"Це двадцята частина від усіх стоянок Києва. Сума порушень, які були виявлені, сягає близько 17 мільйонів гривень. Всі ці кошти повинні надійти до бюджету", - заявив представник прокуратури.

Відео Skrypin Production, для УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування