Опозиція розповідає у Брюсселі, що все готово до Угоди, але влада не хоче

Середа, 28 серпня 2013, 13:48

Лідери опозиції поїхали до Брюсселя, щоб спростувати заяви української влади про неготовність "пакету європейських законопроектів", які необхідно ухвалити до Вільнюського саміту ЄС.

Про це заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, повідомляє "Радіо Свобода".

"Мета візиту одна – опрацювати механізм вступу України до європейської спільноти", – сказав Турчинов.

За його словами, Яценюк буде інформувати європейських союзників, що всі "розмови влади про те, що не готові законодавчі акти, зокрема йдеться про закон про прокуратуру і судоустрій… Всі ці речі вже готові".

"Є тільки одна проблема – це небажання влади реально працювати саме за європейськими стандартами", – наголосив Турчинов.

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко заявив, що торговельна війна, розпочата Росією, - це спроба тиску та погроз Україні, аби зашкодити підписанню нею Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі.

Про це він сказав у Брюсселі на спеціальному засіданні комітету Європарламенту із закордонних справ щодо впливу торговельних суперечок між Україною та Росією на підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Дії Росії суперечать існуючим двостороннім та багатостороннім угодам, а також нормам і стандартам СОТ. Вони викликали обурення в Україні. Ми вдячні ЄС за принципову оцінку таких непартнерських дій Росії", - підкреслив Віталій Кличко.

Він відзначив, що російська влада вже не вперше здійснює подібні кроки, але до сьогодні вони були не такими системними та цинічними.

"Ми переконані, що Україна має застосувати всі наявні засоби, щоб захистити свої інтереси та забезпечити повагу до принципів цивілізованої поведінки у двосторонніх взаєминах з Росією. Чинна українська влада демонструє, що нездатна цього зробити", - зазначив лідер "УДАРу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування