Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель шкодує, що Грецію пустили до єврозони

Середа, 28 серпня 2013, 21:13

Канцлер Німеччини Ангела Меркель поклала частину провини за боргову криза в єврозоні на свого попередника, канцлера від Соціально-демократичної партії Герхарда Шредера, сказавши, що йому не варто було допускати вступу Греції до валютного блоку.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

"Греції не можна було дозволяти вступати в зону євро в 2001 році, - заявила Меркель, виступаючи перед виборцями в місті Рендсбург під час передвиборної кампанії. - Канцлер Шредер дозволив Греції зробити це і послабив Пакт про стабільність, припустившись таким чином двох фундаментальних помилок, які стали однією з причин наших поточних проблем".

Звинувативши свого попередника і представника конкуруючої партії в економічних проблемах валютного блоку, Меркель відповіла на критику свого опонента на майбутніх виборах Пера Штайнбрюка, також члена партії соціал-демократів, з приводу власної політики з подолання наслідків кризи.

За даними опитувань, блок християнських демократів, який очолює Меркель, підтримують 41% німців, а за їхнього союзника із коаліції, партію вільних демократів, готові віддати свої голоси 5% жителів Німеччини.

При цьому 46% голосів має вистачити для того, щоб правляча коаліція зберегла владу в країні після виборів, які відбудуться 22 вересня, вважає газета Stern.

Соціал-демократична партія Штайнбрюк має підтримку 22% населення Німеччини, а її партнеру з коаліції, Партії зелених, симпатизують 11% німців.

"Незалежно від результату виборів ми вважаємо, що політика Німеччини щодо єврозони не зазнає серйозних змін. Країна продовжить надавати допомогу партнерам, вимагаючи за це виконання певних умов, - вважає старший економіст банку Berenberg у Лондоні Хольгер Шмідінг, пише Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування