Туреччина привела в повну бойову готовність збройні сили

Середа, 28 серпня 2013, 21:46

Туреччина привела в стан підвищеної бойової готовності свої збройні сили і готова вдатися до будь-яких заходів для захисту інтересів турецьких громадян.

Про це повідомляє з посиланням на главу Міністерства закордонних справ Туреччини Ахмеда Давутоглу агентство Рейтер.

Раніше в очікуванні можливих авіуадарів по Сирії про приведення в бойову готовність сил безпеки повідомив Ірак.

У середу Сирія надала інспекторам ООН, які займаються розслідуванням застосування хімічної зброї, докази того, що сирійська влада не застосовувала отруйні речовини. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Сирії Фейсал Мікдад.

За його словами, у сирійської влади є докази того, що хімічна зброя застосовувалася терористами.

"Урядова армія ніколи не застосовувала хімічної зброї, але це робили терористи, у нас є докази цього, ми передали їх комісії інспекторів ООН", - сказав Мікдад.

За повідомленням "РИА Новости", в середу Мікдад відвідав офіс, в якому розташувалися інспектори. При цьому, коли він входив до будівлі, у нього в руках був конверт. Вийшов заступник міністра вже без нього.

Як відомо, ситуація в Сирії перейшла у критичну фазу 21 серпня з появою інформації про застосування урядовими військами хімічної зброї в ході операцій проти бойовиків в околицях Дамаску.

Інформація не була підтверджена, однак поклала початок відкритим розмовам Заходу про можливе військове втручання в сирійський конфлікт в обхід ООН.

Генсек ООН Пан Гі Мун виступив у Палаці миру в Гаазі і закликав Раду безпеки всесвітньої організації втрутитися в сирійський конфлікт і проявити єдність у пошуках дипломатичних рішень.

РИА Новости 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування