Лозинського нікуди не переводили - запевняють тюремники

Четвер, 29 серпня 2013, 15:02

Пенітенціарна служба спростовує, що Віктора Лозинського, засудженого за вбивство, перевели на ділянку соціальної реабілітації із загальної камери в колонії.

Про це сказав помічник голови служби Ігор Андрушко "Українським новинам".

"Я спростовую цю інформацію! Лозинський перебуває в колонії на загальних умовах", - сказав він.

На думку Андрушка, деякі ЗМІ свідомо поширюють дезінформацію щодо утримання під вартою Лозинського, переслідуючи свої особисті цілі.

Раніше в четвер газета "Сегодня" з посиланням на джерело в Пенітенціарній служби написала, що Лозинський був переведений із камери Бориспільської виправної колонії №119 (Київська область) на ділянку соцреабілітації.

Як зазначило джерело, на ділянці соцреабілітації не такий суворий контроль із боку адміністрації, і режим передбачає, що людину всебічно готують до нормального життя, щоб вона краще адаптувалася до нього після зони.

На ділянку соцреабілітації переводять у тому випадку, якщо засуджений позитивно зарекомендував себе на "зоні", і це може означати його дострокове звільнення незабаром.

Як відомо, у березні Вищий спеціалізований суд із цивільних і кримінальних справ пом'якшив вирок Лозинському, який раніше був засуджений до 14 років позбавлення волі за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, скоротивши термін до 10 років.

Олійник загинув 16 червня 2009 року у результаті зіткнення на території мисливських угідь із Лозинським, а також тодішніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News