Азаров хоче обмежити перехiд квартир на iндивiдуальне опалення

П'ятниця, 30 серпня 2013, 16:19

Кабмін пропонує Верховнiй Радi ввести комплекс обмежувальних заходiв щодо переходу квартир на iндивiдуальне опалення i гаряче водопостачання.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Вiдповiдну iнiцiативу викладено у законопроектi №3142 "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо вдосконалення вiдносин у сферi теплопостачання, надання послуг централiзованого опалення та централiзованого гарячого водопостачання", зареєстрованому у парламентi 29 серпня 2013 року.

Кабмін вважає, що "недосконале законодавче регулювання процесу вибору споживачами теплової енергії системи теплопостачання призвело до руйнації системи централізованого теплопостачання як цілісного комплексу та, як наслідок, технологічного та економічного розбалансування процесів надання вищевказаних послуг".

Згідно з документом, "споживач може відключитися від централізованого опалення та гарячого водопостачання у разі, коли це передбачено схемою теплопостачання населеного пункту, що затверджується органами місцевого самоврядування".

Законопроектом забороняється видача техумов на підключення до об’єктів системи газопостачання систем автономного та індивідуального теплопостачання.

У разі самовільного використання теплової енергії, уряд пропонує впровадити штрафи - для громадян від 5 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і для посадових осіб - від  10 до 30.

Також пропонується ввести штрафи за самовільне від’єднання від теплових мереж - для громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів і для посадових осіб - від 50 до 100.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування