Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама каже, що ще не вирішив, як вчинити із Сирією

П'ятниця, 30 серпня 2013, 23:23

Президент США Барак Обама каже, що він ще не ухвалив остаточного рішення щодо військового втручання в Сирію у відповідь на ймовірне використання урядом хімічної зброї проти власних громадян.

Він також заявив, що сирійська хімічна зброя кидає виклик всьому світу, загрожує США і Ізраїлю та Йорданії.

Раніше Держсекретар США Джон Керрі під час виступу у державному департаменті представив дані американської розвідки, які однозначно, за його словами, свідчать про те, що хімічний удар в передмісті Дамаска минулого тижня було завдано сирійською армією.

У США заявили що можуть почати військову операцію в Сирії в односторонньому порядку, але поки продовжать консультації з цього питання з Великобританією. У четвер ввечері британський парламент після семигодинних дебатів проголосував проти військового втручання в Сирію.

Генсек НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що альянс не стане частиною військового втручання заходу з метою покарати Дамаск за ймовірне застосування хімічної зброї.

Як відомо, 20 серпня в результаті двох вибухів у передмісті Дамаска загинуло більше 1188 осіб. Повідомлялося про застосування хімічної зброї.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...