Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна хоче взяти на поруки рибалку, якого тримають в Росії

Субота, 31 серпня 2013, 16:32

Українська сторона пропонує взяти на поруки потерпілого внаслідок інциденту 17 липня в Азовському морі українського рибалку Олександра Федоровича.

Таку пропозицію висловив генеральний консул України в Ростові-на-Дону у п’ятницю під час зустрічі з заступником прокурора Азово-Чорноморської міжрайонної природоохоронної прокуратури (м. Новоросійськ), який веде справу, повідомляє прес-служба МЗС.

Цього ж дня офіційним представникам російської сторони передано відповідну ноту.

Повідомляється також, що 2 вересня генеральний консул України в Ростові-на-Дону особисто відвідає Федоровича в м. Єйськ, проведе консультації з адвокатом, а також зустрінеться з керівництвом регіону та місцевих правоохоронних органів.

Як відомо, Федоровича звинувачують за ч.3 ст. 256 КК Росії – незаконний вилов водних природних ресурсів групою осіб за попередньою змовою.

17 липня в Азовському морі катер російської прикордонної служби зіткнувся з українським риболовецьким баркасом. Чотири з п'яти рибалок, які були на борту баркаса, загинули.

Після зіткнення Федорович потрапив до лікарні в Єйську (Краснодарський край, Росія), звідки його згодом виписали. Зараз Федорович перебуває в Росії на підписці про невиїзд.

Українська сторона домагається його повернення до України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування