Заступник голови МЗС Польщі: Україна не зможе бути в ЄС і МС через закони

Середа, 11 вересня 2013, 09:42

Україні рано або пізно доведеться обирати між ЄС і Митним союзом через законодавство.

Про це в інтерв'ю російському Комерсанту сказала заступник голови МЗС Польщі Катажина Пельчинська.

"Поступово утворюються два юридичні простори. Якщо Київ все-таки готовий прийняти рішення уже не тільки про співробітництво, але й про інтеграцію, тоді це пов'язане із прийняттям закону", - сказала заступник міністра.

"Євросоюз має спільну законодавчу базу. І інтеграція із цим простором означає прийняття в якійсь мірі цієї бази. А, наскільки мені відомо, інтеграція з Митним союзом — це теж прийняття законодавчої бази, яка в деяких пунктах суперечить законодавству ЄС", - підкреслила вона.

"Тут настане такий момент, коли Києву доведеться вирішувати: залишитися поза тим і іншим або приймати рішення щодо інтеграції, прийняти законодавство ЄС або Митного союзу", - додала заступник міністра.

"В обох союзах Україна не зможе існувати, оскільки вона не може ухвалювати суперечливі закони. Звичайно, Київ може залишитися за межами одного і іншого", - підкреслила Пельчинска.

При цьому вона додала, що "усі розуміють, що Київ має тісно співробітничати й з Росією, і з Євросоюзом".

"З таким географічним положенням, з такими тісними політичними, економічними, суспільними й культурними зв'язками в України просто немає іншого виходу", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування