В ЦВК кажуть, що гроші на відеокамери витратили не марно

Середа, 11 вересня 2013, 16:44

В Центрвиборчкомі категорично не погоджуються з висновками Рахункової палати, де ЦВК звинувачують у неефективному використанні коштів на систему відеоспостереження.

Про це йдеться в заяві ЦВК.

Дані висновки у ЦВК вважають "безпідставними та упередженими".

"Більше того, при детальному аналізі так званих фактів, наведених Рахунковою палатою, складається враження, що головним завданням для себе ця поважна установа визначила знайти черговий предмет для огульної критики. Проте в даному випадку цей предмет виглядає дещо комічно", - йдеться в заяві.

В ЦВК стверджують, що твердження про завищення планових видатків на 7,4 мільйонів, що складає менше 1% загальних витрат на проведення парламентських виборів, є упередженим.

В ЦВК нагадали, що під час перевірки працівникам Рахункової палати надавались пояснення, що планування витрат на проведення виборів здійснювалось в умовах невідомої кількості дільниць та учасників виборів.

"Комісією цілком обґрунтовано використовувалися дані про кількість виборчих дільниць, утворених для проведення попередніх парламентських виборів", - додали в Центрвиборчкомі.

Згідно з заявою, утворення Комісією резерву на виплату заробітної плати членам виборчих комісій обумовлено необхідністю планування коштів на виплату заробітної плати членам комісій, звільнених від виконання своїх обов’язків за основним місцем роботи.

"На сам кінець зовсім дивними виглядають претензії Рахункової палати до ЦВК щодо неефективного витрачання коштів у сумі 955,3 мільйонів на створення і функціонування системи відеоспостереження", - вважають в ЦВК.

Там нагадали, що Центральна виборча комісія не була ініціатором запровадження системи відеоспостереження, а лише виконувала прийняті урядом законодавчі акти.

"Вочевидь, було б доречніше висловлювати експертну думку Рахункової палати щодо доцільності окремих Законів на етапі їх прийняття, а не огульно звинувачувати правозастосовчий орган, який є лише виконавцем волі законодавця", - підсумували в ЦВК.

Як відомо, у вівторок в рахунковій палаті заявили, що ЦВК неефективно використала кошти на відеоспостереження.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування