Геї просять ЄС не зближуватися з Києвом, поки їх не захистять в Україні

Четвер, 12 вересня 2013, 11:59

Представники ЛГБТ -спільноти закликали Європейський союз не відмовлятися від вимог, висунутих Україні в рамках плану дій візової лібералізації.

Про це йдеться у відкритому листі до керівництва Євросоюзу, передає "Комерсант-Україна".

Зокрема, вони вимагають прийняти закон про заборону дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації під час прийому на роботу.

У листі ЛГБТ-організацій, зокрема, йдеться, що "якщо Україна вибирає європейський напрямок розвитку, вона з самого початку повинна підкріпити його реальними справами".

"Захист прав ЛГБТ і боротьба проти гомофобії є офіційно проголошеної основою внутрішньої та зовнішньої політики ЄС. Пряма і явна заборона дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації у трудових відносинах є мінімальною, але абсолютно імперативною вимогою законодавства ЄС," - йдеться в листі.

"Ми закликаємо Євросоюз не підписувати угоду про лібералізацію візового режиму, поки українська влада не виконає своїх зобов'язань щодо забезпечення в країні мінімальних сучасних європейських стандартів прав людини, в тому числі і по відношенню до своїх ЛГБТ- громадян", - заявляють ЛГБТ- активісти.

Представники ЛГБТ-організацій підтвердили, що і надалі будуть контролювати виконання зобов'язань, взятих на себе Україною в рамках співпраці з Європою.

"Прийняття антидискримінаційного закону - одна з вимог Європи, на яку Україна взяла курс. Не можна виключати захист прав людини і розраховувати тільки на економічні вигоди і незалежність від офіційної Москви", - заявила член правління громадської організації "Інсайт" Таїсія Герасимова.

У парламентському комітеті з питань європейської інтеграції дане питання коментують вкрай обережно.

"Навколо цього питання дуже багато спекуляцій. Одні кажуть, що ЄС мало не намагається зруйнувати інститут сім'ї в Україні, а інші нагнітають питання щодо прав ЛГБТ, хоча в країні більш гостро стоїть тема дискримінації інвалідів або жінок", - заявила член комітету Ірина Геращенко.

Як відомо, уповноважений Верховної ради з прав людини Валерія Лутковська та кілька депутатів Верховної ради заявили про намір відвідати Брюссель для того, щоб переконати Європейську комісію звільнити Україну від зобов'язання прийняти зміни до антидискримінаційного законодавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News