Фірташ похвалився, що він із газом на зиму все вирішив

Четвер, 12 вересня 2013, 17:21

Україна накопичить в підземних сховищах газу (ПСГ) 20-21 мільярдів кубометрів газу до кінця жовтня.

Про це повідомив журналістам бізнесмен Дмитро Фірташ, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"Ми вирішили цю проблему. Треба віддати належне НАК "Нафтогаз України", президенту, уряду та Юрію Бойко... Сьогодні ми (структури Фірташа - ІФ) закачаємо 6-6,5 мільярдів кубометрів газу, 6-7 мільярдів кубометрів газу закачає Україна власного видобутку, а все інше - це російський газ", - зазначив він.

"Знайшли рішення, як це зробити. Ну, скажімо, може не за гроші - відстрочки, якісь можливості вони знайшли... До кінця жовтня, я вважаю, буде в ПСГ 20-21 мільярдів кубометрів газу", - сказав він.

Фірташ уточнив, що цього обсягу достатньо для успішного проходження опалювального сезону.

Бізнесмен уточнив, що його структури за станом на 12 вересня накопичили в ПСГ 1,3-1,5 мільярдів кубометрів газу, ще 5 мільярдів кубометрів газу вони закачають до листопада.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що на 11 вересня Україна накопичила у своїх сховищах 14,139 мільярдів кубометрів природного газу.

В опалювальний сезон 2012/2013 років (з 15 жовтня 2012 року) Україна увійшла із запасами природного газу в сховищах в обсязі близько 21,1 мільярдів кубометрів.

Україна має 13 ПСГ загальною активною ємністю понад 31 мільярдів кубометрів.

12 сховищ і систему магістральних газопроводів експлуатує "Укртрансгаз", ще одне сховище - ДАТ "Чорноморнафтогаз" (АРК), 100% акцій яких належить державі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News