Росія продасть газ Білорусії за 175 доларів

П'ятниця, 13 вересня 2013, 13:52

Білорусія в 2014 році буде отримувати російський газ за ціною 175 доларів за тисячу кубометрів.

Про це в п'ятницю повідомив перший віце-прем'єр республіки Володимир Семашко, передає "Інтерфакс-Україна".

"На початок року ціна на газ для нас становила 165,6 доларів на кордоні, і сьогодні ця ціна трохи нижче - приблизно 163 доларів за тисячу кубометрів. З урахуванням зростання цін на нафту якийсь підйом вартості, звичайно, буде, але слабкий - 175 доларів за тисячу кубометрів (у 2014 році)", - повідомив Семашко.

Перший віце-прем'єр зазначив, що Україна отримує російський газ по 440 доларів за тисячу кубометрів.

"Сьогодні ми маємо пільгові ціни, найнижчі ціни на природний газ, і я думаю, що в перспективі вони будуть конкурентоспроможними", - підкреслив Семашко, уточнивши, що ця впевненість заснована на положеннях білорусько-російських довгострокових відносин з газової тематики.

"При виході Росії на рівнодохідні ціни на газ для споживачів Росії та Білорусі ціни зрівняються. Вони вже сьогодні дуже сильно зблизилися", - зазначив Семашко, підкресливши в той же час, що в республіці досить довго ціни на газ для промспоживачів не підвищувалися.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер в ході зустрічі з Семашко зазначив, що задоволений роботою ВАТ "Газпром трансгаз Білорусь" .

"Виробничі показники зростають, це викликано збільшенням обсягів постачання газу для республіки. Але найголовніше, що росте і обсяг транзиту через Білорусь і, в першу чергу, через газопровід "Ямал-Європа-1", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News