Комісар ЄС: угоди про асоціацію із Вірменією не буде

П'ятниця, 13 вересня 2013, 16:56

Після заяви президента Вірменії Сержа Саргсяна про плани щодо вступу країни до Митного союзу Євросоюз не укладатиме угоду про асоційоване членство.

З такою заявою виступив у п'ятницю в Єревані на прес-конференції після неформальної зустрічі глав МЗС країн Східного партнерства комісар ЄС з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле.

"Неможливо підписати частину пунктів угоди про асоціацію, а інші обійти стороною", - підкреслив він.

"Хоча документ складається з двох частин, він представляє загальний пакет, який не може бути поділений", - пояснив Фюле.

Він нагадав, що угода про асоціацію Вірменії та ЄС передбачає і угоду про глибоку та всеосяжну вільну торгівлю. Розділити ці два документи неможливо, додав єврокомісар.

Однак він зазначив, що ЄС відкритий для обговорення інших форматів співпраці з Вірменією.

"Ми готові прийняти пропозиції про новий правовий формат, який дозволить нам рухатися вперед, за межі діючих угод", - уточнив комісар.

"Ми раді почати такий процес, хоча я скептично ставлюся до того, що до саміту (у Вільнюсі в кінці листопада) вдасться підготувати який-небудь серйозний документ у цьому напрямку. Але я дуже сподіваюся на конкретні формати, і переговори з Вірменією тривають", - заявив Фюле.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування