ЄС ускладнить Януковичу євроінтеграцію, якщо буде "неслухняним"?

Неділя, 15 вересня 2013, 11:24

Якщо процеси в Україні після укладення асоціацію з ЄС підуть зовсім не в європейському напрямку, Європарламент може штучно ускладнити ратифікацію угоди. 

Так, Євросоюз вирішив підстрахуватися і посилити важелі впливу на Україну.

Як зазначається у матеріалі "ZN.UA", європейська сторона дещо змінила свій підхід щодо умов початку так званого тимчасового застосування Угоди (до його ратифікації всіма 28 парламентами країн – членами ЄС).

"Якщо раніше передбачалося, що для цього буде достатньо лише ратифікації угоди про асоціацію Верховною Радою, а європейська сторона окремим документом нотифікує обсяг, в якому Угода буде тимчасово виконуватися, то тепер європейці говорять ще й про необхідність провести ратифікацію Угоди в Європарламенті до початку тимчасового застосування", - наголошується в статті.

Таким чином, якщо процеси в Україні після укладення асоціацію з ЄС підуть зовсім не в європейському напрямку, то ратифікацію в Європарламенті можна буде "підвісити".

"При цьому для України важливо, щоб ратифікація відбулася до середини квітня 2014 року, тобто була проведена нинішнім Європарламентом , оскільки вибори в ЄП і подальша зміна персонального складу органів ЄС може надовго засунути " українську тему " на периферію уваги Євросоюзу", - зазначає видання.

Крім того джерела видання повідомляють, що європейська сторона, обговорюючи обсяг, в якому Угода про асоціацію буде тимчасово виконуватися, не має наміру обмежуватися лише розділами , присвяченими створенню зони вільної торгівлі (як передбачалося раніше).

"Досить ймовірно, що ЄС включить до переліку та деякі політичні розділи, щоб Київ не розслаблявся на шляху побудови повноцінної європейської демократії, особливо напередодні президентських виборів 2015 року", - наголошується в статті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування