Рибак визнав, що справа Тимошенко – політична

Понеділок, 16 вересня 2013, 08:33

Вирішення питання Юлії Тимошенко лежить у юридичній, а "може, навіть більше в політичній" сфері, заявив спікер Володимир Рибак.

Як сказав він у інтерв’ю "Радіо Свобода", так він говорив журналістам у Вільнюсі.

"Я в інтерв’ю своєму… Журналісти були там не один десяток. Вони задавали мені питання. Я сказав, що стосується Тимошенко – це не питання на сьогоднішній день Верховної Ради. Це питання в юридичній сфері. Може, навіть більше в політичній. Цим питанням займається сьогодні Європа. Там представники Квасьневський і Кокс", - сказав Рибак.

Голова Верховної Ради запевнив, що під час візиту у Вільнюс не обговорював із європейською стороною питання екс-прем’єра Тимошенко.

"Ні на конференції, як написали, я ніде не виступав! Ніде за лікування розмови, ні одного слова не було! А було: вибіркове законодавство. Під вибірковим законодавством, ясно, що вони так натяк дають, що це зв’язано з Тимошенко. Це може бути. Але те, що там (у ЗМІ - ред.) написано, то це неправда", - заявив він.

"У мене було чотири двохсторонні зустрічі. І ні на одній з них про лікування розмови не було, про Тимошенко, що її випускати, чи я щось заявив, не було, а були питання про вибіркове правосуддя", - сказав Рибак.

"А як у вас закон (питають – ред..)? Я говорю: ми ухвалили закон, ми направили до КСУ, ми розглянемо, і нам треба зробити, щоб суди наші були незалежні, і щоб в нас в державі не було ні "телефонного", ні вибіркового правосуддя. Оце Верховна Рада повинна зробити", - визнав спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...