Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спецслужби США відслідковували платежі картками VISA

Понеділок, 16 вересня 2013, 09:18

Агентство національної безпеки США з 2010 року відслідковувало міжнародні платежі приватних осіб, у тому числі за картками VISA і через фінансову систему SWIFT.

Про це йдеться в новому звіті, заснованому на даних Едварда Сноудена, опублікованому в німецькому Der Spiegel, повідомляє Russian.rt.com.

Спостереження, згідно зі звітом, велося підрозділом, який називається Follow the money ("Стеж за грошима"). На основі зібраної інформації спецслужба склала власну глобальну базу даних "Тракфін".

Згідно з документами, які Сноуден передав пресі, у 2011 році ця база містила 180 млн записів, 84% з них - за транзакціями за допомогою кредитних карток.

Також АНБ відслідковувало дані по транзакції через міжнародну міжбанківську систему SWIFT, офіс якої розташований у Брюсселі. Цією системою, заснованою на "швидкості, надійності та конфіденційності", користується понад 10 тис. банківських організацій у 212 країнах.

Згідно з отриманими документами, АНБ шпигувало за власниками кредитних карт, зокрема, у Європі, на Близькому Сході й у Африці. Прес-секретар компанії VISA, однак, заявляє, що спецслужба не могла отримати інформацію про них від жодного зі структурних підрозділів корпорації.

Фінансовий консультант Маргарет Богенріф, співзасновник компанії ACM Partners, заявляє, що зовсім не дивно, що фінансові компанії, які отримують підтримку уряду, діляться з ним інформацією.

"Я вважаю, що люди, які традиційно ставляться до держави з підозрою, стануть використовувати платіжну систему Bitcoin або частіше провадити оплату готівкою. Ті компанії, які здійснюють розрахунки готівкою, навряд чи стануть розкривати спецслужбам конфіденційну інформацію про клієнтів", - вважає вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування