"Укрпошта" заплатить за "хмару" під майданчиком Януковича 8 мільйонів

Понеділок, 16 вересня 2013, 10:24

Держпідприємство "Укрпошта" заплатить 8 мільйонів гривень за доступ до потужного дата-центру "Парковий", який буде розміщений під вертолітним майданчиком на схилі Дніпра.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник держзакупівель".

6 вересня за результатами тендеру держпідприємство уклало угоду з ТОВ "Анте Медіам" на послуги з надання доступу до банку даних до кінця 2013 року вартістю 7,95 мільйони гривень.

Послуги включають в себе використання ресурсів на площадці фірми для "платформи приватної хмари" та організацію волоконно-оптичної лінії не менш 10 Гбіт/с між цією площадкою та головним офісом "Укрпошти" на вул. Хрещатик, 22.

Має використовуватись не менше 20 серверів, серверна платформа класу High End, системи зберігання даних класу Middle та High End.

Вертолітний майданчик Януковича
Вертолітний майданчик Януковича

У першій версії технічного завдання також була вимога до інфраструктури Центру обробки даних – не нижче Tier 3. Однак фірма "Анте Медіам" виявилась єдиним в Україні власником такого сертифікату і напередодні тендеру цю вимогу прибрали.

Також було прибрано вимогу щодо підключення до "хмари" інформаційно-розрахункової дирекції УДППЗ "Укрпошта" по вул.Луначарського, 16/4.

Державне підприємство "Українські спеціальні системи", яке в системі СБУ займається послугами конфіденційного зв’язку, 18 травня подала скаргу до Антимонопольного комітету з вимогою призупинити цей тендер. Однак вже 22 травня "УСС" відкликало свою скаргу.

Фірму "Анте Медіам" заснували донеччанин Віталій Філатов та ТОВ "Амадеус ко", засновниками якого є киянин Олександр Хом’як та британська фірма "Файнроуд Бізнес Пов" (Fineroad Business Llp).

Саме фірма "Амадеус ко" збудувала споруду з вертолітним майданчиком на даху поряд з Верховною Радою та Аскольдовою могилою. Планувалось, що його буде використовувати для перельотів президент Віктор Янукович, а у середині споруди буде розважальний центр та конгрес-холл.

Згодом було повідомлено, що в рамках цього проекту також ведеться спорудження дата-центру "Парковий" вартістю близько 40 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування