Посол каже, що ставлення Німеччини до України після виборів не зміниться

Понеділок, 16 вересня 2013, 10:55

Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль виключає зміни в розвитку відносин з Україною після парламентських виборів у його країні.

Про це він сказав журналістам 15 вересня, повідомляють "Українські новини".

"Ми в Німеччині маємо велике щастя, яке полягає в тому, що в переважній більшості членів парламенту існує консенсус щодо зовнішньої політики, через що я не очікую якихось змін у наших відносинах з Україною незалежно від того, якої буде результат виборів", - сказав Вайль.

Парламентські вибори в Німеччині мають відбутися 22 вересня 2013 року. Зокрема, на них має бути обраний 58-й склад Бундестагу.

Крім відомих партій, таких як Християнсько-демократичний союз, Християнсько-соціальний союз, Соціал-демократична партія Німеччини, Вільна демократична партія, партія "Союз-90/"зелені", у передвиборному марафоні беруть участь ще 29 дрібних партій.

За місця в бундестазі веде боротьбу 4 451 кандидат, що майже на 900 більше, ніж було на попередніх виборах 4 роки тому.

На останніх виборах в 2009 році перемогла коаліція, у яку ввійшли Християнсько-демократичний союз, її баварська філія - Християнсько-соціальний союз і Вільна демократична партія.

Ангела Меркель зайняла пост канцлера, а Гідо Вестервелле став заступником канцлера.

Соціал-демократична партія зазнала тяжкої поразки, її лідер Франк-Вальтер Штайнмайер визнав поразку і оголосив про свій намір стати лідером опозиції в Бундестазі.

Колишній посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн констатував послаблення у взаєминах між країнами в останні 2 роки через проблеми з демократією в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування