Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Британії не вважають, що ЄС нав'язує Україні чужі цінності

Вівторок, 17 вересня 2013, 10:43

Вимоги, які Україні необхідно виконати для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, не є надміру жорсткими стандартами.

Про це написав міністр у справах Європи Міністерства закордонних справ Великобританії Девід Лідінгтон у своїй статті у виданні "День".

"Я знаю, дехто в Україні стверджує, що ЄС намагається нав'язати Україні чужі цінності та зайво жорсткі стандарти. Я не згоден. Реформи, передбачені угодою про асоціацію, підуть на користь Україні. Подивіться, як вони працюють в інших країнах", - зазначив він.

Лідінгтон підкреслив, що правила в економіці, які сформувалися завдяки інтеграції в ЄС, Польщі та Словаччині допомогли стати динамічними і все більше благополучними країнами.

"У Польщі ВВП на душу населення зріс з 2406 доларів у 1991 році до 13 463 доларів в 2011 році, а тривалість життя збільшилася з 71 року до 76 років сьогодні", - аргументує британський міністр.

Лідінгтон висловив упевненість, що якщо Україна проведе реформи, які впровадили країни-сусіди, скоротивши корупцію і бюрократію, знизивши тиск на малий і середній бізнес, то майбутнє у країни буде хороше.

За його даними, в результаті більш тісної інтеграції з ЄС рівень життя в Україні в довгостроковій перспективі може вирости на 11%, оскільки українські компанії зможуть на рівних торгувати з європейськими колегами, а в країну буде надходити більше прямих інвестицій, що дозволить створювати нові робочі місця і впроваджувати сучасні технології.

Лідінгтон також вважає, що Україні буде корисний досвід ЄС у сфері поліпшення якості питної води і повітря, безпеки на дорогах і фотосанітарних стандартів, а також більш тісне співробітництво в освітній сфері.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...