Луценко вважає, що нова влада має руйнувати монополії

Вівторок, 17 вересня 2013, 13:02

Посада глави Антимонопольного комітету має стати однією із ключових у державі.

Таку думку озвучив ініціатор "Третьої Української Республіки" Юрій Луценко на прес-конференції в Рівному, повідомляє його прес-служба.

Зокрема, на його думку, однією з ключових посад після перемоги демократичних сил на президентських виборах 2015 року має стати посада глави Антимонопольного комітету.

"У сьогоднішній Україні сплав олігархії та чиновництва не залишає жодної шпарини для розвитку середнього та малого бізнесу, для припливу справжніх іноземних інвестицій", - наголосив політик.

"Вихід із ситуації - в руйнуванні наявних в Україні галузевих монополій", - упевнений він.

Для прикладу Луценко нагадав, що свого часу США заради дотримання антимонопольного законодавства розділили Microsoft, і цим забезпечили розвиток галузі ІТ- технологій.

Нагальною проблемою він вважає й деофшоризацію економіки.

"Від часу входження до ЄС наші сусіди-поляки отримали 54 мільярди євро прямих дотацій. Тоді як лише за останні три роки з України на різні екзотичні острови було виведено 52 мільярди доларів", - зауважив політик.

"Однієї кнопки, натиснувши на яку можна вирішити всі наші проблеми, насправді не існує. Саме тому країна потребує чіткого плану розвитку країни, реалізація якого має розпочатися вже наступного дня після перемоги демократичного кандидата на виборах", - резюмував Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування