Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не чіпатиме Маркова, поки не прочитає документ

Вівторок, 17 вересня 2013, 17:45

ЦВК не може виконати рішення Вищого адмінсуду про скасування реєстрації депутатом ВР Ігоря Маркова поки не одержить мотивувальну частину відповідного рішення суду.

Про це на брифінгу сказав заступник голови ЦВК Андрій Магера, передають Українські новини.

"Я хотів би підкреслити, що ЦВК дотепер не знає мотивів прийняття цього судового рішення, оскільки немає мотивувальної частини рішення, немає рішення в повному обсязі. На сьогодні ЦВК одержала тільки вступну та резолютивну частину постанови Вищого адмінсуду", - сказав він.

За його словами, допускати або коментувати будь-що, не знаючи мотивувальної частини рішення, некоректно.

У зв'язку із цим він вважає, що необхідно дочекатися одержання ЦВК рішення суду в повному обсязі, а вже після цього Центвиборчком проведе засідання та обговорить, як виконати рішення суду.

Разом з цим Магера не зміг назвати дату, коли ЦВК очікує одержання рішення суду за Марковим.

"Ви ж знаєте, суди в нас зараз дуже незалежні, вони можуть направити це рішення в будь-який момент", - додав заступник голови ЦВК.

Разом з тим Магера підкреслив, що будь-яке рішення суду підлягає виконанню.

"ЦВК виконає і рішення суду, і вимогу закону, якщо рішення суду не суперечить закону про вибори народних депутатів. Водночас ми будемо дуже ретельно підходити до всіх положень закону, щоб жодна його стаття не була порушена", - зазначив він.

Також, за його словами, Марков залишається депутатом Ради, про що, зокрема, свідчить його вихід із фракції Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування