Томенко: Без єдиного кандидата у президенти від опозиції їх буде десять

Середа, 18 вересня 2013, 10:57

Бютівець Микола Томенко вважає, що якщо не буде єдиного кандидата на майбутніх президентських виборах, на вибори можуть піти і десять кандидатів від опозиції.

Так він прокоментував дискусії навколо кількості опозиційних кандидатів у президенти у першому турі виборчої кампанії 2015 р, передає його прес-служба.

На його думку, багато політиків і експертів не враховують кількох ключових факторів.

"По-перше, не можна визначати виборчою аксіомою те, що за будь-яких обставин у другий тур потрапить кандидат від "УДАРу", "Батьківщини" або "Свободи"", - вважає опозиціонер.

"При максимальному залученні так званих опозиційних кандидатів, при задіянні адмінресурсу та відвертого фальшування результатів, у другому турі може опинитися "дуже опозиційний" Петро Симоненко чи будь-який інший, бажаний для влади кандидат", – застерігає Томенко.

По-друге, на його переконання, не можна "призначити" лише трьох справжніх опозиційних кандидатів від "Батьківщини", "УДАРу" та "Свободи".

"Цілком очевидно, що на такий статус претендуватиме до десяти осіб. Причому, головним аргументом до їх висування буде відсутність єдиного кандидата від опозиції", – вважає політик.

Альтернатива, на його думку, така: або йти у перший тур усім опозиційним кандидатам, сподіватися на щасливий перебіг президентської кампанії та спробувати сконсолідуватися у тритижневий термін між першим і другим туром виборів.

Або він пропонує визначити правила поведінки у період виборчої кампанії, вже назвавши перед першим туром єдиного кандидата від опозиції.

Як відомо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що у першому турі президентських виборів 2015 року єдиний кандидат від опозиції тільки зашкодить загальній перемозі.

На її думку, єдиним кандидатом від опозиції має бути той, хто отримає найбільше голосів у першому турі голосування. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування