У Європі радять політикам не спихати дискримінацію на українців

Середа, 18 вересня 2013, 14:46

Директор Європейського офісу Amnesty International Ніколя Бегер вважає, що українські політики не повинні перекладати відповідальність за дискримінацію на суспільство.

Так він прокоментував заяви щодо неготовності українців до заборони дискримінації на ґрунті сексуальної орієнтації в сфері трудових відносин, цитує УНІАН.

"Саме влада має боротися з такими формами дискримінації", - зазначив правозахисник.

Він наголосив, що в багатьох своїх рішеннях Європейський суд з прав людини визначив, що думка більшості не може бути підставою для дискримінації меншості.

Бегер нагадав, що заборона дискримінації є не лише вимогою для спрощення візового режиму між Україїною та ЄС, але також міститься у вигляді зобов'язання України в проекті угоди про асоціацію з ЄС.

За інформацією агентства, у середу Омбудсман Валерія Лутковська обговорила з представниками Єврокомісії можливість створення механізму захисту від дискримінації без внесення змін до антидискримінаційного закону, зазначивши, що такі зміни, передусім щодо заборони дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації в трудових відносинах, поки не сприймаються в суспільстві.

Раніше повідомлялося, що народні депутати збираються переконувати Брюссель не наполягати на цьому законі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування