Луценко пояснив, що "єдиний кандидат" має з'явитися із досвіду

Середа, 18 вересня 2013, 16:18

У питанні висунення єдиного кандидата на пост президента у 2015 році опозиція має опиратися на політичний досвід.

Про це заявив лідер ініціативи "Третя Українська Республіка" Юрій Луценко, якого цитує його прес-служба.

"Вже досить тривалий час ми спостерігаємо незмінну соціологію, що показує: у Януковича є майже 20% підтримки і по 15-17% (плюс-мінус) мають Яценюк і Кличко", - зазначає він.

"Як колишній міністр внутрішніх справ можу стверджувати, що чинний президент уже в першому турі - навіть за умови підписання угоди про асоціацію з ЄС - зможе адміністративним тиском додати собі ще 10% (чого я не дав йому зробити в 2010 році)", - уточнює політик.

"Сумарно, сукупний результат усіх опозиційних кандидатів очевидно буде більшим, але насправді результат кожного окремого кандидата відставатиме від "результату Януковича на 10-15%", - зазначає Луценко.

"Згадаймо історію: у 2004 році нам все вдалося, бо Ющенко йшов із Януковичем з однаковим результатом. Навіть випередив його в першому турі на піввідсотка. Саме в той момент люди відчули досяжність перемоги", - нагадує він.

"Нині та ж сама історія: є кілька окремих достойних кандидатів, які в наших реаліях у першому турі суттєво відстануть від Януковича. Хіба це мобілізує людей?", - уточнює він.

"Єдиний кандидат, який має у першому турі стартові 30% і в день виборів здобуде 40% або й виграє вибори в першому турі, позбавить банду можливості масово фальсифікувати результат", - вважає Луценко.

"Я можу помилятися, але єдиний кандидат - це гарантія, а не шанс. Рішенням Печерського суду мене позбавлено можливості брати участь у будь-яких виборах, та й бажання такого нині не маю", - нагадав він.

"Ситуація дозволяє мені бути в цій ситуації неупередженим. У мене також немає будь-якого особистого інтересу. Адже перемогу кожного з кандидатів – Тимошенко (Яценюка), Кличка, Тягнибока - я сприйму як свою особисту перемогу. Проте як їхній друг я вважаю, що не можу мовчати, і ми не маємо права випробовувати долю, граючи в спортлото з межигірською мафією", - підсумував він.

Як відомо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що опозиція не повинна висувати єдиного кандидата на виборах президента у 2015 році.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування