У Харкові депутати вирішуватимуть, чи знімати меморіальну дошку Шевельова

Четвер, 19 вересня 2013, 08:58

Харківський міський голова Геннадій Кернес доручив розглянути питання меморіальної дошки Юрію Шевельову під час наступної сесії міської ради.

Про це повідомляє прес-служба мера Харкова, передає Радіо Свобода.

25 вересня, згідно з рішенням топонімічної комісії, міські депутати мають звернутися до відповідних органів і в наукові організації, аби ті допомогли зібрати додаткову інформацію про Юрія Шевельова.

За висновками рішення про встановлення меморіальної дошки може бути переглянуто.

Меморіальну дошку, присвячену українському лінгвістові й літературознавцеві Юрію Шевельову, встановили на одному з харківських будинків 3 вересня.

Своє незадоволення цим фактом у соцмережах висловив губернатор Харківської області Михайло Добкін, назвавши його фашистом.

Крім того, до топонімічної комісії Харківської міськради надійшло звернення від місцевого антифашистського комітету, в якому наголошувалося, нібито на початку 1940-х років в окупованому Харкові Шевельов співпрацював із нацистами.

Раніше в оргкомітеті зі вшанування 105-ї річниці від дня народження видатного харків’янина Юрія Шевельова заявили про фальсифікацію протоколу рішення засідання топонімічної комісії, присвяченої доцільності встановлення меморіальної дошки.

Зокрема, в документі з’явилися рекомендаційні пункти про скасування ухвали топонімічної комісії від 24 травня 2011 року про встановлення меморіальної дошки Юрієві Шевельову.

Також у протоколі з’явилася рекомендація харківському міському голові Геннадієві Кернесу розглянути можливість скасувати рішення від 6 липня 2011 року, коли у Харкові дозволили встановити памʼятний знак мовознавцеві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News