Співробітники Міндоходів провели обшук у квартирі радіожурналістки

Четвер, 19 вересня 2013, 17:41

18 вересня співробітники Міністерства доходів і зборів з податкової міліції здійснили обшук у квартирі журналістки "Радіо-Ера ФМ" Тетяни Дем'яненко.

Про йдеться у повідомленні прес-служби радіостанції, яке цитує "Телекритика".

"Як йдеться на сайті "Конфликты и законы", обшук у квартирі журналістки проводили згідно з постановою Броварського суду", - цитує видання.

"У постанові суддя посилається на "доказову базу": нібито за адресою, за якою проживає пані Дем'яненко, приходив хтось і міг залишити документи, які мають відношення до одного з конвертаційних центрів. Співробітники, які проводили обшук, не пред'явили журналістці цієї доказової бази", - йдеться у публікації.

Також "Конфликты и законы" пишуть, що слідчі агресивно реагували на присутність знімальних груп, які приїхали знімати обшук і тим самим прагнули запобігти вкиданню речових доказів.

Наразі достеменно невідомо, на якій підставі співробітники Міністерства доходів і зборів провели обшук у квартирі журналістки і чи знайшли вони докази, які б засвідчили причетність журналістки до протизаконної діяльності.

Радіостанція "Радіо-Ера ФМ" звернулася з офіційним інформаційним запитом до прес-служби Міністерства доходів і зборів з проханням повідомити причини обшуку а також, чому ім'я слідчого, який проводив обшук, не було вказане у постанові суд та чи були знайдені під час обшуку якісь підтвердження "доказової бази".

Також радіо звернулося з запитом до Міністерства внутрішніх справ з проханням надати коментар з приводу виїзду наряду міліції на виклик Тетяни Дем'яненко.

Керівник прес-служби Міндоходів Андрій Соколов повідомив, що міністерство претензій до журналістки Дем'яненко не має, а обшук проводився не у конкретної особи, а за вказаною адресою. 

"Співробітники Міндоходів навіть не знали, що проводять обшук у журналістки.  До неї як до журналістки, як до людини, як до фізичної особи ніяких претензій і запитань немає. Обшук був за постановою суду по акту, формулювання я не згадаю, але суть його полягає у тому, що обшук відбувався за адресою, не за особою", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування