Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квасневський: "Питання Тимошенко" - найбільша перешкода асоціації

П'ятниця, 20 вересня 2013, 10:35

Вирішення питання звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко залишається найбільшою перепоною на шляху до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це заявив екс-президент Польщі Олександр Квасневський в інтерв'ю газеті "Rzeczpospolita".

За його словами, переговори з цього питання ведуться уже кілька місяців.

"Щоб обидві сторони точно знати, про що йдеться, які є можливості, які ризики, що буде необхідно, для прийняття того чи іншого рішення. Але … я не можу бути джерелом інформації про переговори, які сам проводжу", - пояснив Квасневський.

На запитання, чи залишається Тимошенко головною перешкодою підписанню Угоди про асоціацію, екс-президент відповів ствердно.

"Однозначно так, хоча ЄС також ставить дві інші умови: реформу виборчого законодавства та господарського права", - сказав він.

Він повідомив, що місія ЄС, в склад якої він входить разом із Петом Коксом, покликана стати посередником між українською владою, опозицією та Європою, у своєму звіті звертатиме увагу саме навколо цих трьох пунктів.

Квасневський вважає, що тактика економічної блокади, яку проводить Росія Володимира Путіна, має зворотні наслідки, ніж очікували її організатори.

"З одного боку країни ЄС стають все більш схильними до більш тісної співпраці з Україною. З іншого боку, її результатом є значне збільшення підтримки Угоди про асоціацію в тій частині українського суспільства, яка досі була традиційно проросійською", - вважає екс-президент.

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський і колишній президент Європарламенту Пет Кокс стали спостерігачами від ЄП у судових процесах над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко та інших засуджених опозиціонерів.

Розпочавши роботу 11 червня 2012 року, місія досі проводить переговори і має підготувати звіт, на основі якого Европарламент визначить свою позицію щодо підписання асоціації з Україною. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування