Бойко розказав, чому Україна та Росія не домовились про ціну на газ

Субота, 21 вересня 2013, 00:42

Росія і Україна не домовилися про ціну на газ, тому що РФ пропонувала умови, які суперечили директивам президента України.

Про це заявив віце-прем'єр Юрій Бойко в ефірі "Шустер Live" на телеканалі "Інтер".

За його словами, Україна два роки вела переговори з РФ, але сторони не змогли домовитися про подальше зниження ціни на газ.

"Не тому, що ми давали якісь пропозиції, які були неприйнятні для цивілізованого партнерства, а тому, що у президента була позиція, що ми готові вибудовувати будь-яку модель з російськими колегами на рівноправних умовах", - сказав Бойко.

"Ми на моїй пам'яті перебрали чотири (варіанти) за ці два роки, які дозволяли здійснювати рівноправне партнерство, взаємовигідне, і досягти на базі цього зниження ціни на газ. На жаль, ми не отримали відповіді", - додав він.

"І ті модулі, які нам пропонувалися, йшли всупереч з директивами президента про те, що ми будемо вибудовувати відносини тільки на рівних умовах, тому ми перейшли до політики зниження закупівель російського газу...", - сказав віце-прем'єр.

Крім того, Бойко заявив, що дискусія України та Росії щодо угоди про асоціацію України з ЄС досі продовжуються, і наша сторона сподівається показати Росії вигоди євроінтеграції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування