Кожара розхвалив євродепутатам українську "кузню кадрів" і відмовчався про Тимошенко

Субота, 21 вересня 2013, 14:38

Угода про асоціацію з ЄС принесе великі переваги для обох сторін.

Про це заявив глава МЗС України Леонід Кожара в ході 10- ї щорічної Ялтинської зустрічі YES.

"Україна - не тільки бенефіціар Угоди. Вона може зробити значний внесок у розвиток сучасної сильної Європи", - зазначив Кожара.

Разом з тим міністр нагадав, що Україна - "кузня кваліфікованих професійних кадрів у багатьох галузях економіки , найбільша транспортна мережа".

"Україна також має технології і досвідом реалізації масштабних проектів у високотехнологічних галузях ... одна з найбагатших на природні ресурси країн Європи. Її геополітичне становище робить Україну важливим фактором миру і стабільності у Східноєвропейському регіоні і на всьому Євразійському континенті", - підкреслив глава МЗС.

За його словами, майбутнє підписання угоди про зону вільної торговки "відкриває можливості для всього континенту".

"Україна, разом з іншими країнами Східного партнернства , може стати об'єднуючою ланкою у створенні зони вільної торгівлі на просторі від Лісабона до Владивостока", - зазначив Кожара.

"Разом ми дійсно сильніше. І це добре б зрозуміти тим , хто до цих пір ставить під сумнів значимість Вільнюського саміту", - підкреслив Кожара, кажучи про асоціацію з ЄС.

Разом з тим в ході панельної дискусії , який порушувалося представниками Європарламенту та МЗС Польщі Кожара уникнув відповіді на питання про Тимошенко і необхідності його вирішення найближчим часом.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: