Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко - суду: Припиніть це кенгуру-трайл

Понеділок, 23 вересня 2013, 09:58

У засіданні Київського райсуду Харкова, який слухає кримінальну справу щодо порушень у діяльності корпорації "Єдині енергосистеми України", оголошено перерву до 25 жовтня.

Відповідне рішення ухвалив головуючий суддя Костянтин Садовський з огляду на відсутність у залі екс-прем’єра Юлії Тимошенко та її захисника Андрія Кожем’якіна, передає УНІАН.

У свою чергу, сторона захисту вкотре поставила перед судом вимогу розглянути клопотання про закриття кримінальної справи щодо ЄЕСУ у зв’язку з відсутністю в діях Тимошенко складу злочину.

Захисники зауважили, що Тимошенко, написавши відповідну заяву, надала суду право розглянути це клопотання за її відсутності.

За словами захисників, справа ЄЕСУ вже була закрита Генеральною прокуратурою і правомірність її закриття підтверджував Верховний Суд України 11 листопада 2005 року.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко наголосив, що якщо справа ЄЕСУ не буде закрита, а буде розглядатися повторно, це порушить не тільки українське, але й європейське законодавство.

За його словами, Тимошенко не може бути суб’єктом цього злочину, оскільки на час, якого стосуються обвинувачення, вона не була посадовою особою ЄЕСУ, а, за законом, до відповідальності за цією статтею можуть притягуватися тільки посадовці.

Власенко також процитував кілька пунктів зі звітів Європейської комісії з протидії тортурам та спеціального уповноваженого ПАРЄ Пітера Омцігта, в яких критикуються судові справи Тимошенко та поводження з нею.

Він закликав "припинити це шоу, це кенгуру-трайл" та закрити справу ЄЕСУ з а відсутністю складу злочину.

Адвокат Олександр Плахотнюк звернув увагу на те, що прокурори під час брифінгів після судових засідань, неправомірно, до винесення судового рішення, говорять про те, що "Тимошенко вчинила злочин, а не обвинувачується у вчиненні злочину".

Зі свого боку суддя Садовський наголосив, що позиція суду залишається незмінною і клопотання захисту Тимошенко про закриття кримінальної справи ЄЕСУ буде розглянуто на відповідній стадії судового процесу за участі самої підсудної.

Рішення Садовського прихильники Тимошенко зустріли скандуванням: "Ганьба!" та "Юлі – волю!". Такими ж вигуками прихильники проводили з зали судових засідань представників держобвинувачення. Судове засідання тривало близько 30 хвилин. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...