Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дороги, сміття і паркування - українці назвали проблеми міст

Понеділок, 23 вересня 2013, 13:28

Жителі найбільших міст України вважають їх головними проблемами стан автомобільних доріг, сміття і бруд на вулицях, а також паркування на тротуарах і газонах.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією GFK Ukraine, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому, 32,8% опитаних вважають головною проблемою свого міста стан автомобільних доріг, 14,7% заявили, що головною проблемою їхнього міста є санітарний стан вулиць, бруд і сміття.

13,5% головною проблемою вважають паркування автомобілів на тротуарах і газонах.

Крім того, 9,9% респондентів заявили, що найголовнішою проблемою є стан тротуарів, майже 5,4% сказали, що головною проблемою є безпритульні тварини (собаки, коти).

5,3% назвали такою проблемою прибирання льоду і снігу з доріг і тротуарів взимку.

Серед проблем великих міст респонденти відзначали також маленьку кількість зелених насаджень, парків, зелених зон відпочинку, освітленість вулиць у містах в темний час доби.

Також горожанам не вистачає дитячих і спортивних майданчиків, боротьби з бурульками на дахах будинків взимку, велосипедних доріжок.

Вулична злочинність, кількість обладнаних місць для паркування автомобілів, стихійна торгівля на вулицях і зовнішня реклама також хвилюють жителів великих міст України.

Крім того, учасники опитування називали і три найбільші проблеми, які потребують негайного вирішення.

Так, 54,6% опитаних сказали, що негайного вирішення потребує проблема стану автомобільних доріг.

27,4% опитаних заявили, що негайного вирішення потребує санітарний стан вулиць, прибирання бруду і сміття, 23,4% опитаних вважають, що негайного вирішення потребує питання паркування автомобілів на тротуарах і газонах.

Дослідження проводилося з 16 по 21 серпня поточного року методом комп'ютеризованого телефонного інтерв'ю в шести містах України: Дніпропетровськ, Донецьк, Київ, Львів, Одеса, Харків.

У кожному місті було опитано сто жителів у віці старше 18 років. Максимальна похибка вибірки в цілому для шести міст - 4%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...