Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коморовський вважає справу Тимошенко "важливою перешкодою" на шляху до ЄС

Середа, 25 вересня 2013, 10:24

Президент Польщі Броніслав Коморовський назвав важливим звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко для підписання угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це Коморовський сказав після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у Нью-Йорку, яка відбулася 24 вересня, передає УНІАН.

Президент Польщі, коментуючи результати зустрічі, в якій брали участь голова Ради ЄС Герман Ван Ромпей і президенти ще шести країн Євросоюзу, позитивно оцінив підготовку України до підписання угоди.

У той же час, за його словами, ще не всі умови для підписання цього документа виконані українською владою.

"Ми висловили глибоку надію, що Україна знайде спосіб усунення важливої перешкоди для підписання Угоди про асоціацію, а саме - "справи Тимошенко", - цитує Коморовського його прес-служба.

Президент Польщі зазначив, що в цій справі потрібно знайти здоровий компроміс, який дозволив би достойно вийти з нього всім сторонам.

"Ми розраховуємо, що саміт в листопаді буде успіхом України та ЄС", - сказав Коморовський.

Глава Польської держави також зазначив, що у Нью-Йорку відбулася двостороння бесіда голови Ради Євросоюзу з Януковичем, яку він назвав дуже важливою і плідною.

"Це особливо важливо в ситуації, коли маємо справу з безпрецедентними політичними та економічними натисками, які повинні відбити бажання у держав "Східного партнерства" інтегруватися з Західним світом", - додав Коморовський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: