Кабмін зобов'язався підписати угоду про розподіл продукції "Скіфської площі"

Середа, 25 вересня 2013, 19:55

Кабмін підписав договір про укладення угоди про розділ продукції з розробки Скіфської вуглеводної площі (шельф Чорного моря) з компаніями ExxonMobil, Shell і OMV Petrum.

Відповідну угоду в середу було підписано сторонами в Нью-Йорку (США) у присутності президента Віктора Януковича.

Зі слів міністра енергетики й вугільної промисловості Едуарда Ставицького, відповідно до підписаних документів, будуть розроблені 2 свердловини, і, за підрахунками, обсяг газу, що добувається, з них становитиме 8-10 млрд. куб м газу на рік.

При цьому міністр відмовився озвучити деталі угоди й співвідношення щодо розподілу продукції, пославшись на комерційну таємницю.

Ставицький спрогнозував, що видобуток газу на Скіфській площі може початися через 3 роки (до 2017 року).

Як відомо, Янукович зараз перебуває з офіційним візитом у США.

До складу пула, що переміг у конкурсі на СРП у Скіфській площі, крім ExxonMobil, входять Shell, Petrom (Румунія, дочірня компанія австрійської OMV) і НАК "Надра України".

Кабмін продовжив строки укладення угод про розділ продукції з компанією Chevron Ukraine B.V. (Нідерланди) щодо Олеської газової площі (Львівська область і Івано-Франківська області) і з консорціумом на чолі з ExxonMobil Exploration and Production Ukraine B.V (Нідерланди) з розробки Скіфської вуглеводної площі (шельф Чорного моря) до 24 листопада.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування